UNIS

Om Unis

Nuet och framtiden

Unis är ett läromedel för nuet och framtiden. Vi i utvecklingsgruppen har som mål att med pedagogiken i fokus ta tillvara teknikens alla pedagogiska möjligheter. Unis ska inspirera och motivera till ökat lärande. Unis ska ge förutsättningar till ökad progression i lärandet och skapa bra möjligheter för varje elev att öka sitt lärande både under och efter skoltid.

Unis - en extralärare i datorn

Unis ger eleven möjlighet att arbeta mer intensivt med språkinlärningen närhelst det passar, oberoende av tid och plats och med hjälp direkt i datorn. Eleven får bra hjälp eftersom Unis är självrättande och har en inbyggd ordbok.

Nya möjligheter till ökat lärande

Läraren är lärandets viktigaste resurs och med Unis skapas nya möjligheter både för elever och lärare att utvecklas ytterligare. Unis är tänkt att stödja, komplettera och intensifiera lärandet. Unis möjliggör för läraren att ha högre förväntningar på elevens kunskapsutveckling och Unis utgör ett starkt komplement till de lärarledda lektionerna genom ett mer flexibelt lärande. Eleven får många fler tillfällen till högkvalitativ språkträning som eleven kan genomföra när och hur ofta han eller hon vill.

Det ska vara lustfyllt att lära

I och med att Unis är lätt att använda och har ett tilltalande gränssnitt har vi märkt att många elever upplever det lustfyllt att lära genom Unis. Det är enkelt att komma igång och det finns hela tiden nya uppgifter att fördjupa sig i. Den som vill repetera kan även göra det precis så mycket man vill. Möjligheterna att lära på sitt eget sätt utifrån sina egna behov löper som en röd tråd genom läromedlet. Unis inspirerar till lärande!

Unis - allt i ett

Unis är ett omfattande läromedel som inom varje ämnesområde kan komplettera och fördjupa de lärarledda lektionerna. Unis är motivationshöjande och ger eleven fantastiska möjligheter att utvecklas i sin egen takt utifrån sina egna förutsättningar. Läromedlet är lätt att använda och ger många träningstillfällen inom varje område. Kurserna innehåller allt en elev behöver för att kunna satsa fullt ut på studierna. Med hjälp av Unis kan eleven öka sin kunskapsprogression kraftigt.

Utvecklad teknik - nytänkande, användarvänligt och enkelt

Unis håller hög pedagogisk kvalitet och är utvecklat av kunniga och erfarna pedagoger. Vi som arbetar med att utveckla Unis är ständigt på jakt efter de enklaste och mest funktionella lösningarna. Tekniken ska förenkla för användaren och stödja pedagogiken - det är utgångspunkten i alla lägen. Alltid det pedagogiska i centrum!

Innehåll i Unis

Unis är utvecklat i nära samarbete med sva-lärare gällande innehåll och funktionalitet. Våra kunders önskemål och behov är en viktig pusselbit i hur vi väljer att utveckla programmet. Visst färdigt material har även köpts in av sva-lärare. 

I dagsläget består Unis av en BC-kurs och en CD-kurs. Dessa kurser bygger på varandra och utgör ett omfattande läromedel med ett stort antal kapitel och lektioner. Inledningen av BC-kursen är en nybörjarkurs.

Det finns även extraövningar till varje kapitel där eleverna kan förstärka kunskaperna ytterligare. Alla övningar i läromedlet kan göras ett obegränsat antal gånger. Att träna mycket är inget problem.

Till kurserna finns kapiteltester så att läraren enkelt kan bedöma vad eleven har lärt sig och vad eleven behöver träna mer på.

När en ny elev ska börja med Unis kan eleven göra ett nivåtest. Resultatet av nivåtestet visar vad eleven kan och var eleven ska börja i programmet. Unis har därmed inget problem med olika studievägar. I Unis är alltid studievägen anpassad till individens förutsättningar och behov.

Förutom grundkurserna finns ytterligare fördjupningsdelar. Dessa består av Läsa, Skriva, Lyssna, Tala, Uttal och Genretexter. Varje fördjupningsdel är mycket omfattande och består av flera hundra uppgifter.

Utbredning i Sverige

Unis täckning i Sverige

Unis finns över hela Sverige och varje månad ansluter sig fler och fler skolor till programmet. Sedan lanseringen i november 2015 har 45000 elever lärt sig svenska med hjälp av programmet.

Kunder tycker

Nedan följer ett axplock av omdömen från lärare och rektorer runt om i Sverige.

Vi är MYCKET nöjda med Unis.
- Rektor Östersund

...många elever älskar programmet!!! Det var några elever som har gått ett tag och som nu började med detta som sa: Åhhh, om vi hade fått det här från början!!!
- Lärare Karlstad

Här i Ängelholm jobbar vi på med Unis. Eleverna är supernöjda och vill helst bara arbeta med Unis.
- Lärare Ängelholm

Kan även meddela att Unis är mycket uppskattat av både eleverna och av de lärare som jobbar med det. Bra jobb ni gör!
- Lärare Karlskrona

Mina elever är nöjda med Unis och vi börjar få bättre och bättre koll på hur det fungerar. Känns som att det blir mindre "jobb" för oss lärare men mer för eleverna ;)
- Lärare Ulricehamn

Vill bara säga att såväl jag som eleverna är mycket nöjda med Unis. Som lärare har jag väldigt bra koll på vad och hur mycket eleverna studerar - och vad de behöver träna mer på och eleverna uppskattar verkligen den tydliga strukturen och den omedelbara responsen.
- Lärare Lund

Vi är jättenöjda med programmet och eleverna vill knappt arbeta med något annat :)
- Lärare Jokkmock

Hej på er! Tack för ett fantastiskt läromedel! Väldigt omfångsrikt, lättanvänt och genomtänkt :-)
- Lärare Timrå

Jättebra! Ni är så hjälpsamma och snabba med respons på det man skriver till er - en stor eloge för det.
- Lärare Bollnäs

Jag och mina elever är väldigt nöjda med Unis, speciellt grammatiken, läsa och höra. Perfekt för att individanpassa. Tala och skriva är också bra, på så sätt att det finns väldigt mycket förslag på uppgifter att jobba kring. Jag ser Unis som ett självgående komplement till annan undervisning, vilket gör att man kan frigöra tid till t ex smågrupper. Eleverna tycker det är jättebra!!!
- Lärare Eskilstuna

Vi upplever att eleverna är väldigt nöjda med Unis som läromedel. De tycker att Unis är lätt att använda. Vi lärare ser att eleverna lätt hittar områden att träna och att de känner att de lär sig mycket på ett lustfyllt sätt.
- Lärare Mora

Ni har säkert hört det många gånger men i så fall en gång till: Ni har gjort - och utvecklar - ett jättefint material för sfi!
- Lärare Umeå

Mycket tack, Peter! Jag är imponerad av din snabba och kundvänliga service! Onödigt att säga att jag är nöjd.
- Lärare folkhögskola Värmland

Som sagt, vi är mycket nöjda med Unis så här långt och jag har skrivit fram ett underlag för beslut om att köpa licenser vilket jag förespråkar.
- Områdesansvarig för en friskolekoncern

Vi som arbetar på studieväg 1 med två b-grupper har upptäckt att Unis fungerar väldigt bra och att eleverna flitigt arbetar med programmet.
- Lärare Sollefteå

Vi har jobbat med CD och eleverna var stormförtjusta.
- Lärare Ängelholm

Nu har vi sparkat igång på allvar med Unis, och merparten av eleverna är mycket positiva!
- Lärare språkintroduktion Luleå

Vi vill också framföra att det är ett mycket positivt mottagande av Unis både från oss lärare och från eleverna!! Det tar dock lite tid att komma in i allt men vi jobbar på. Vi tycker att det är stor fördel med Unis i en verksamhet som har "flexibelt intag" hela året och elever kommer och slutar. Vi kan lätt ha en struktur och följa elevens arbete och utveckling!! En annan stor fördel är att jag som lärare kan jobba mycket "en till en" och individualisera t.ex. genom att prata med eleven om dennes text medan de andra jobbar på i sin takt. Vi är mycket positiva hittills och vi lär oss hela tiden mer!
- Lärare Sveg

Programmet är mycket uppskattat :-)
- Lärare Alvesta

Först vill jag säga att vi är väldigt nöjda med UNIS på skolan! Eleverna älskar det och lärarna är mycket positiva och tycker också om att ni gör förbättringar hela tiden.
- Lärare Botkyrka

Vi är väldigt nöjda med programmet.
- Lärare Kalmar

Vi är alla nöjda med Unis och är mycket motiverade till att fortsätta arbeta med detta material.
- Lärare Östra Göinge

Vi tycker mycket om Unis och ska introducera detta för alla elever.
- Lärare Vilhelmina

Sparkade igång med Unis idag, helt klockrent! Gjorde en genomgång på 30 minuter sen arbetade eleverna självständigt resten av lektionen, inga frågor.
- Lärare Rättvik

Vi är väldigt imponerade av Unis. Jag, och jag tror någon fler av kollegorna, har låtit eleverna få testa "på riktigt". De är också väldigt positiva.
- Lärare Lycksele

Vi är så glada att vi beställde Unis här i Åre kommun på SFI! Det här är det bästa programmet jag hittills sett under alla år som jag jobbat som SFI-lärare (sen 2003)! Eleverna är också jättenöjda!
- Lärare Åre

Vi jobbar med Unis på gymnasiets språkintroduktion och det funkar toppenbra!
- Lärare språkintroduktion Timrå

Eleverna och lärarna som använt UNIS är väldigt nöjda.
- Rektor Piteå

Hej! Jag skulle gärna vilja prova på UNIS en gratismånad. Jag har hört mycket gott om materialet av en kollega som undervisar på SFI.
- Lärare språkintroduktion Kalmar

Vi och våra elever är jättenöjda med programmet. (De vill knappt lämna datasalen.)
- Lärare Eskilstuna

Jag har nu låtit eleverna göra en utvärdering. Resultatet är väldigt positivt. Jag tycker verkligen att programmet är toppen.
- Lärare Hjo

Tack för UNIS, fungerar väldigt bra!
- Lärare Nynäshamn

Tack för en utmärkt tjänst!
- Lärare folkhögskola Oskarshamn

Har provat Unis i två veckor nu och det känns som ett superbra läromedel för distanselever. Får mycket positiv feedback från eleverna som testar.
- Lärare Arvika

Vi är väldigt nöjda med Unis och det fungerar perfekt!
- Lärare förberedelseklass 7-9 Hjo

Vi är många som har testat Unis på sfi i Skara nu och vi har bara varit positiva. Vi ser flera vinster med detta program speciellt då vi inte har någon lärplattform i dagsläget.
- Lärare Skara

Vi har nu testat Unis och vi gillar det skarpt!
- Lärare Örebro

Veckorna rullar på och en provmånad går fort. Vi är alla supernöjda med Unis och vill gärna fortsätta med det.
- Lärare Bräcke

Vi och eleverna är supernöjda med UNIS.
- Lärare Kumla

Vill på nytt bekräfta att vi är mycket nöjda med Unis, och att lärarna på sfi ser det som ett synnerligen användbart redskap för språkinlärningen.
- Rektor Hässleholm

Både jag och eleverna är mycket nöjda med Unis och märker att det är motivationshöjande, varierande och tidsbesparande. Eleverna arbetar på egen hand efter skolan och repeterar gärna övningarna då de vill ha "alla stjärnor" - kul!
- Lärare Nacka

Pris

Kontakta oss för att prova Unis gratis i fyra veckor!

Ta kontakt med oss så återkommer vi med den information ni behöver för att komma igång med Unis. Under fyra veckor har ni tid att prova och upptäcka alla möjligheter Unis ger. Ni är även välkomna att testa materialet med valfritt antal elever under testperioden. Vi kommer att ge er den support ni behöver. 

Unis kostar 160 kronor* per elevlicens och sex månader. En elevlicens på tolv månader kostar 260 kronor*. En elevlicens är inte personlig så när en elev slutar på skolan kan en annan elev överta licensen. I priset ingår grundkurserna, visst extramaterial och full support.

*moms tillkommer